Drošības policija, turpinot izmeklēt tā dēvēto policistu narkotiku lietu un krimināllietas, kas ar to saistītas, trešdien aizdomās par kukuļa izspiešanu aizturējusi kādu bijušo Smago noziegumu izmeklēšanas koordinācijas pārvaldes darbinieku.
Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse sacīja, ka 1975.gadā dzimušais Juris J. jau iepriekš ticis aizturēts par nozieguma izdarīšanu, savukārt šoreiz viņš aizturēts aizdomās par 6000 ASV dolāru (aptuveni 3400 latu) kukuļa izspiešanu pērnā gada nogalē.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, bijušo policistu Drošības policija šā gada februārī jau aizturēja aizdomās par 25 000 ASV dolāru kukuļa (aptuveni 14 300 latu) izspiešanu, taču tiesa atteicās viņu apcietināt un atbrīvoja aizdomās turamo.

Kopumā tā dēvētajā policistu "narkotiku lietā" un krimināllietās, kas ar to saistītas, apsūdzības uzrādītas jau deviņām personām.

Marta vidū Drošības policija noskaidroja, ka šajā lietā apsūdzētais bijušais Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) Kārtības policijas darbinieks Normunds Ašmanis un kāda sieviete no uzņēmuma izspieduši naudu jeb kukuli.

Prokuratūra apsūdzības uzrādījusi RGPP 23.nodaļas darbiniekiem Romānam Lukjanovam un Sergejam Odincovam, Smago noziegumu izmeklēšanas koordinācijas pārvaldes darbiniekam Aleksandram Kurganovam, RGPP Kārtības policijas darbiniekam Ašmanim un RGPP 23.nodaļas darbiniekiem Vladislavam Brokānam, Romānam Ņikiforovam un 21 gadu vecajai Jevgeņijai. Savukārt no apcietinājuma atbrīvots RGPP 22.nodaļas darbinieks Aleksandrs Ģomins.

Vispirms 5.decembrī tika aizturēts Lukjanovs - brīdī, kad viņš no mantu glabātuves izņēma saini, kurā bija iepakoti 446 grami heroīna, pēc tam - Odincovs, Ašmanis un Kurganovs. Brokāns, Ņikiforovs un Ģomins tika aizturēti 11.decembrī. Jevgeņiju policija aizturēja 10.decembrī.

Turpinot izmeklēt lietu, par 25 000 ASV dolāru kukuļa izspiešanu Drošības policija aizturēja vēl trīs bijušos policistus, no kuriem viens jau iepriekš bija aizturēts - arī saistībā ar narkotiku lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!