Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 14. februārī aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturējis divus Valsts policijas Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes (RGPP KPP) Patruļpolicijas vienības inspektorus.
Par 100 latu kukuļa pieprasīšanu KNAB informējis autovadītājs, kuru bija apturējuši policisti, portālu "Delfi" informēja KNAB Sabiedrisko attiecību un izglītošanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece

Kriminālprocesa materiāli liecina, ka policijas darbinieki, pildot ceļu satiksmes uzraudzības funkcijas, 14.februārī par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu apturēja kādu autovadītāju. Dokumentu pārbaudes laikā tika konstatēts, ka viņam ar tiesas lēmumu atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka kukulis tika pieprasīts un pieņemts par policistu kompetencē esošu darbību neizdarīšanu kukuļdevēja interesēs.

2007.gada 16.februārī aizturētās personas tika atzīta par aizdomās turētām kukuļa pieprasīšanā un pieņemšanā, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās pēc Krimināllikuma 320.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm.

Abām amatpersonām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis – noteiktas nodarbošanās aizliegums un aizliegums tuvoties noteiktai personai.

KNAB atgādina, ka Krimināllikums atbrīvo no kriminālatbildības tās personas, kuras pēc kukuļa piedāvāšanas vai došanas labprātīgi paziņo par notikušo (324. pants).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!