Foto: LETA

Bijušais Saeimas deputāts, kuru tur aizdomās par kukuļa piesavināšanos ir Andis Kāposts (ZZS), noskaidroja portāls "Delfi".

Sarunā ar portālu "Delfi" Kāposts atzina, ka ir gribējis cilvēkam palīdzēt, taču sanākušas šādas nepatikšanas ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB). Jautāts, kā tieši viņš vēlējās palīdzēt cilvēkam, Kāposts nepaskaidroja.

"Esmu kļūdu izdarījis," sacīja bijušais deputāts, tiesa, neatklājot, vai 5000 eiro, kuru piesavināšanā viņu nu aizdomās tur KNAB, tiešām saņēmis.

Viņš atzina, ka ir kļūdījies un pieņem, ka tagad ar viņu "notiks tas, kas notiks." Sīkāk par situāciju Kāposts runāt nevēlējas.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Augustu Brigmani ļoti pārsteigusi ziņa par to, ka par kukuļa piesavināšanos aizdomās turētais ekspolitiķis ir bijušais ZZS Saeimas frakcijas deputāts Kāposts.

Brigmanis notikušo plāno apspriest ar pašu Kāpostu, bet par partijas turpmāko rīcību tiks lemts pēc tam. Kāposts ir Brigmaņa vadītās Latvijas Zemnieku savienības biedrs, taču kopš 2010. gada, kad viņam vairs neizdevās iegūt vēlētāju uzticību un iekļūt Saeimā, Kāposts esot kļuvis ļoti pasīvs.

Jau vēstīt, ka KNAB pirmdien, 26.maijā, paziņoja, ka prokuratūrai nodod kādu kriminālprocesu, kurā bijušo 9. Saeimas deputātu tur aizdomās par 5000 eiro kukuļa piesavināšanos.

KNAB norādīja, ka kriminālprocess sākts šā gada martā. KNAB portāls "Delfi" noskaidroja, ka noziegums, kurā tur aizdomās bijušo deputātu, noticis šogad februārī.

Izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka bijusī amatpersona piesavinājās kukuli 5000 eiro apmērā, apgalvojot, ka tas paredzēts nodošanai valsts amatpersonai par labvēlīga lēmuma pieņemšanu attiecībā uz kādas personas apžēlošanu, portālu "Delfi" KNAB pārstāve Laura Dūša.

Likums nosaka, ka apžēlošanas lūgumus Latvijā izskata Valsts prezidenta Kancelejas apžēlošanas dienests, bet lēmumu pieņem Valsts prezidents.

KNAB izmeklētājs rosina saukt pie kriminālatbildības bijušo amatpersonu par kukuļa piesavināšanos, ko viņš bija saņēmis nodošanai valsts amatpersonai. Kukuļa devējs un starpnieks atbrīvoti no kriminālatbildības, jo pēc kukuļa došanas labprātīgi paziņoja par notikušo un aktīvi veicināja noziedzīgā nodarījuma atklāšanu un izmeklēšanu, norādīja KNAB.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!