Foto: DELFI

Aptuveni pirms četriem gadiem Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes policistam, kuru pašlaik korupcijas apkarotāji tur aizdomās par kukuļa pieprasīšanu, ir draudēts ar pistoli, lai viņš izmeklēšanā "pieņemtu pareizus lēmumus", trešdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".


Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vienu valsts amatpersonu - Viktoru Dzeni - atzina par aizdomās turēto kukuļa pieprasīšanā, savukārt otru policistu - Eduardu Ņepomņaščiju - par kukuļošanas atbalstīšanu, liecina laikraksta "Neatkarīgā" rīcībā esošā informācija.

Laikraksts vēsta, ka pirms aptuveni četriem gadiem Dzenis izmeklēja arī Ogres komercbankas lietu, kurā par krāpšanos lielā apmērā, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un izvairīšanos no nodokļu nomaksas tika apsūdzēts un vēlāk arī notiesāts bijušais Ogres Komercbankas akcionārs un valdes loceklis Jurijs Frolovs.

Frolovs šajā lietā tika apsūdzēts par aptuveni 2,8 miljonu latu izkrāpšanu no bankas klientiem. Šogad šajā krimināllietā pieņemts un spēkā stājies Augstākās tiesas senāta spriedums, kas bijušo baņķieri soda ar četru gadu un sešu mēnešu ilgu brīvības atņemšanu, norāda laikraksts.

Šīs lietas izmeklēšana Dzenim nebija no tām vieglajām. Saskaņā ar "Neatkarīgās" rīcībā esošo informāciju joprojām tiek izmeklēta krimināllieta, kuru ierosināja pēc tam, kad Dzenim, ar varu iesēdinot viņu kādā automašīnā un aicinot veikt izmeklēšanu pareizajā virzienā, draudēts, pie galvas pieliekot šaujamieroci.

Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava "Neatkarīgajai" apliecinājusi, ka šāds gadījums patiešām bijis, taču detalizētu informāciju par to un lietas izmeklēšanu viņa atteikusies sniegt, lai netraucētu izmeklēšanu.

Jau ziņots, ka Divi Valsts policijas izmeklētāji aizturēti par iespējamu mēģinājumu no uzņēmuma pieprasīt kukuli par tam labvēlīga lēmuma pieņemšanu. Kriminālprocess uzsākts par iespējamo Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) izmeklētāju kukuļošanu.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūtie pierādījumi dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka no kādas personas tika pieprasīts kukulis saistībā ar ENAP lietvedībā esošā materiāla izskatīšanu.

Pierādījumi ir pietiekami, lai KNAB izmeklētājs atzītu vienu valsts amatpersonu par aizdomās turēto kukuļa pieprasīšanā, savukārt otru valsts amatpersonu - kukuļošanas atbalstīšanā, norādīja birojā.

Sestdien KNAB, pielietojot šaujamieroci, aizturējis divus policistus. Ziņu aģentūra LETA vēstīja, ka viens no izmeklētājiem strādājis pie tā dēvētās "Krājbankas" lietas.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina,  ka KNAB sāktajā kriminālprocesā kopā ar VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) izmeklētāju Viktoru Dzeni sākotnēji ticis aizturēts arī viņa kolēģis Eduards Ņepomņaščijs, kurš vēlāk atbrīvots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!