Foto: Shutterstock
Kādam Bulgārijas pilsonim par kukuļdošanu ar Krāslavas rajona prokuratūras prokurora priekšrakstu piemērots naudas sods desmit minimālo mēnešalgu jeb 4300 eiro apmērā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts robežsardzē.

1992. gadā dzimušais vīrietis par mēģinājumu "uzpirkt" robežsargus aizturēts 14. aprīlī Pāternieku robežkontroles punktā. Veicot valsts robežu šķērsojošo personu un transportlīdzekļu robežpārbaudi, robežsargi konstatējuši, ka Bulgārijas pilsonis vada transportlīdzekli, būdams alkohola reibumā. Alkohola pārbaudes testā alkometrs uzrādījis 1,13 promiles alkohola koncentrāciju izelpā.

Lai uz notikuma vietu netiktu izsaukta Valsts policija, vīrietis robežsargiem piedāvājis kukuli.

Par kukuļdošanu pret 1992. gadā dzimušo Bulgārijas pilsoni sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas, un krimināllietas materiāli nosūtīti Krāslavas rajona prokuratūrai ar ierosinājumu sākt kriminālvajāšanu pret aizdomās turēto ārvalstnieku.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!