Foto: LETA
Trešdien, 7.janvārī, likumsargi Rīgas apkaimē aizturējuši pirmo autovadītāju, kurš mēģinājis policistiem dot 20 eiro kukuli.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, ap pulksten 16:40 Rīgā, Pērnavas ielā, Ceļu policijas darbinieki apturēja automašīnu "Nissan" bez obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšana.

Lai izvairītos no administratīvā soda, 1944.gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam deva 20 eiro kukuli. Par notikušo policijā sākts kriminālprocess par kukuļdošanu.

Šogad šis ir pirmais gadījums Rīgas reģionā, kad pret autovadītāju sākts kriminālprocess par kukuļa došanu ceļu policistam, informē Valsts policija.

Rīgas reģionā pērn pavisam kopā sākti 58 kriminālprocesi par kukuļa došanu ceļu policistam. No tiem 56 gadījumos kriminālprocesi sākti pret autovadītājiem un vēl divos gadījumos pret velosipēdu vadītājiem.

2014.gadā 27 kriminālprocesi ir nodoti vajāšanai, taču daudzos procesos vēl notiek izmeklēšana.

Valsts policija atgādina, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pievērsīs pastiprinātu uzmanību ne tikai policistiem, kas ņem kukuļus, bet arī autovadītājiem-kukuļdevējiem.

Kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323.panta, kurā par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!