Rīgas Galvenās policijas pārvalde (RGPP) sadarbībā ar Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas biroju pirmdien par kukuļņemšanu aizturējusi divus RGPP kriminālpolicijas darbiniekus.
RGPP preses centra vadītāja Ieva Zvīdre pavēstīja, ka policijas rīcībā esošā informācija liecina - aizdomās turamie kukuļus pieprasījuši apmaiņā pret "acu pievēršanu" attiecībā uz dažādās tirdzniecības vietās atklātiem administratīviem pārkāpumiem. Likumsargu rīcībā šobrīd ir informācija par vienu gadījumu, kad cietušajiem pieprasīts kukulis 100 latu apjomā.

Zvīdre klāstīja, ka pagaidām nav izdevies noskaidrot, vai konkrētajā gadījumā kukuli pieprasījuši abi policisti vai šajā noziedzīgajā epizodē varētu būt iesaistīts tikai viens no aizdomās turamajiem.

Arī RGPP kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis apstiprināja aizturēšanas faktu, taču izmeklēšanas interesēs atteicās pagaidām sīkāk nekomentēt notikušo.

Ierosināta krimināllieta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un kukuļņemšanu. Krimināllikums par šiem noziegumiem paredz attiecīgi brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai naudas sodu līdz sešdesmit minimālajām mēnešalgām, kā arī brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!