Naktī uz svētdienu Grenctāles robežkontroles punktā Valsts ieņēmumu dienesta finansu policija sadarbībā ar robežsardzi aizturēja kādu robežsargu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu un kukuļņemšanu 20 latu apjomā.
Robežsardzes priekšnieka vietnieks Normunds Garbars pavēstīja, ka pēc veiksmīgas informācijas apmaiņas starp finansu policiju un robežsardzi izdevies aizturēt 1975.gadā dzimušo Jelgavas pārvaldes Grenctāles robežkontroles punkta robežas posteņa inspektoru Rolandu T.

Garbars pauda, ka jau iepriekš bijusi informācija par Rolanda T. iespējamām nelikumīgām darbībām. Veicot operatīvos pasākumus, finansu policijas un robežsardzes darbinieki mēģinājuši ar automašīnu ievest Latvijā alkoholiskos dzērienus un cigaretes lielākā daudzumā, nekā tas atļauts uz vienu cilvēku.

Rolanda T. uzdevums bijis transporta dokumentu un transporta līdzekļu pārbaude gadījumos, kad ir aizdomas, ka tajā varētu būt nelegālas preces. Šajā pārbaudē bija jāpiedalās arī muitniekam, taču Rolands T. to neesot pieaicinājis. Līdz ar to viņš pārkāpis dienesta pilnvaras.

Vienpersonīgi veicot pārbaudi, Rolands T. konstatējis nelegālās preces, paņēmis kukuli 20 latu apjomā un ļāvis šķietamajiem pārkāpējiem iebraukt Latvijā.

Garbars arī sacīja, ka pašlaik vīrietis esot atstādināts no dienesta pilnvaru pildīšanas un, ja tiesa pierādīs viņa vainu noziegumā, Rolandu T. atbrīvošot no dienesta robežsardzē. Tomēr robežsargu varot atbrīvot no dienesta arī par pilnvaru pārsniegšanu.

Savukārt finansu policijas priekšnieks Aivars Purmalis pauda, ka par notikušo ir ierosināta krimināllieta un notiek izmeklēšana. Purmalis klāstīja, ka inspektors aizturēts par to, ka tas atļāvis nelikumīgi ievest Latvijā alkoholu un kafiju. Minētās preces vestas vieglajā automašīnā. Preču neesot bijis daudz, taču tās bija jādeklarē muitā, bet inspektors atļāvis nedeklarētas preces laist pāri robežai.

Purmalis pauda, ka šajā lietā maksimālais sods ir brīvības atņemšana uz astoņiem gadiem ar mantas konfiskāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!