Valsts policijas darbinieki aizdomās par kukuļņemšanu aizturējuši vairākas amatpersonas, kas apmaiņā pret naudu vai kādām citām dāvanām, pieļāvuši iziet tehnisko apskati automašīnām, kam ir tehniski defekti, informēja policijas prese dienests.
Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Zemgales biroja darbinieki, operatīvās meklēšanas pasākumu kompleksa laikā, aizdomās par kukuļņemšanu aizturējuši trīs Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Tukuma nodaļas darbiniekus, vienu Tukuma rajona ceļu policijas darbinieku, kā arī vēl vienu agrāk vairākkārt sodītu vīrieti, kurš, iespējams, darbojies kā starpnieks kukuļdošanā.

Aizturētie CSDD darbinieki strādā CSDD Tukuma rajona transporta līdzekļu tehniskās kontroles nodaļā un ir tieši saistīti ar automašīnu tehnisko apskati.

Kā šobrīd noskaidrojuši kriminālpolicijas darbinieki, naudu, kā arī dažādas dāvanas gan CSDD darbinieki, gan CP inspektors saņēmuši, lai automašīnas, kurām ir tehniski defekti, varētu saņemt tehniskās apskates uzlīmi.

Par minēto likumpārkāpumu ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 230.panta 2.daļas „Par kukuļa pieņemšanu, tas ir, par materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, to piedāvājuma prettiesisku pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona vai ar starpnieku, par kādas darbības izdarīšanu vai neizdarīšanu kukuļdevēja vai kukuļa piedāvātāja, vai citas personas interesēs, izmantojot savu dienesta stāvokli, - par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti vai lielā apmērā vai ja kukulis pieprasīts”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem un mantas konfiskāciju.

Aizturētie vīrieši ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Šobrīd apzinātas vairākas kukuļņemšanas epizodes, kā arī automašīnas, kuru īpašnieki šādā ceļā ieguvuši tehniskās apskates uzlīmes. Tas, ka nevienā no šīm automašīnām nebija avārijas trijstūra, aptieciņas un ugunsdzēšamā aparāta, ir tikai nebūtiskākie no pārkāpumiem un defektiem šajos transportlīdzekļos. Policijas darbinieku rīcībā ir informācija, ka ar aizturēto personu palīdzību tehniskās apskates talonu ieguva automašīnas ar būtiskiem defektiem. Augstākminētie CSDD darbinieki, lai novērstu pārējo kolēģu aizdomas, tehniskās apskates vietā imitēja automašīnas tehnisko pārbaudi, tādejādi pieļaujot tehniski bojātu automašīnu ekspluatāciju uz Latvijas ceļiem un tā rezultātā pakļaujot riskam ne tikai šo automašīnu vadītājus, bet arī pārējos satiksmes dalībniekus. Valsts policijā paralēli krimināllietas izmeklēšanai, tiks veikta arī dienesta pārbaude, kuras laikā Tukuma rajona ceļu policijas darbinieks tiks atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!