Foto: AFI
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas Iekšējās drošības daļa februāra sākumā operatīvajā eksperimentā atklāja, ka divi Finanšu policijas izmeklētāji pieņēma kukuli par apcietinājuma nepiemērošanu kādai personai. Viena no Finanšu policijas amatpersonām atstāja darbu VID pēc savas vēlēšanās, bet otra – atstādināta no pienākumiem, portālu "Delfi" informēja VID.

Šī gada februāra sākumā VID Finanšu policijas pārvaldes Iekšējās drošības daļas izmeklētājiem radās aizdomas, ka VID Finanšu policijas pārvaldes amatpersonas, iespējams, veic pretlikumīgas darbības.

9.februārī uzsākts kriminālprocess, un operatīvā eksperimentā konstatēts, ka viena no Finanšu policijas pārvaldes Izmeklēšanas daļas amatpersonām, izmantojot savu dienesta stāvokli, pieņēma 5000 latu kukuli . Šajā pašā dienā 4000 latu no šīs summas tika nodota kādai citai Finanšu policijas Izmeklēšanas daļas amatpersonai.

Finanšu policijas izmeklētāji aizturēti brīdī, kad starp tiem tika sadalīts saņemtais kukulis. Kukulis tika pieņemts par drošības līdzekļa – apcietinājuma, nepiemērošanu personām, kas iesaistītas kādā no VID Finanšu policijas pārvaldes lietvedībā esošajiem kriminālprocesiem.

Šobrīd abas negodprātīgās Finanšu policijas pārvaldes amatpersonas atzītas par aizdomās turētām kukuļņemšanā. Abām personām piemērots drošības līdzeklis – nodošana policijas uzraudzībā. Kā papildus drošības līdzeklis noteikts pilnīgs saskarsmes aizliegums ar personām, kuras ieņem amatus VID Finanšu policijas pārvaldē, kā arī aizliegums ieņemt amatus VID.

Viena no aizdomās turētajām personām 11.februārī pārtraukusi darba attiecības ar VID pēc savas vēlēšanās, bet otra atstādināta no darba pienākumu veikšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!