Foto: Valsts policija

Šī gada 17. martā par diviem laupīšanas mēģinājumiem Rīgā, Liesmas un Īslīces ielā, aizturēts 1980. gadā dzimis vīrietis. Likumsargiem ir pamatotas aizdomas, ka aizturētais vīrietis varētu būt saistīts arī ar citiem līdzīgiem noziegumiem, tādēļ Valsts policija (VP) aicina ikvienu aplūkot attēlā redzamo vīrieti un ziņot, ja cietis no viņa pretlikumīgajām darbībām, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Ance Rozīte.

Šī gada 17. martā ap pulksten 21.17 Liesmas ielā, Rīgā, vīrietis, pielietojot fizisku spēku un žņaudzot, mēģinājis aplaupīt kādu 1987. gadā dzimušu sievieti, taču cietušajai izdevās no varmākas aizbēgt.

Savukārt brīdi vēlāk, ap pulksten 21.40, Īslīces ielā noticis identisks gadījums, kur vīrietis mēģināja aplaupīt kādu 1995. gadā dzimušu sievieti. Vērīgie iedzīvotāji pamanījuši notiekošo un aizturējuši uzbrucēju. Pēcāk iedzīvotāji par to paziņojuši likumsargiem.

Uz notikuma vietu izbrauca Rīgas Zemgales iecirkņa policisti, kuri vīrieti nogādāja īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Vēlāk noskaidrojās, ka abos gadījumos uzbrucējs bija viena un tā pati persona.

Aizturētais jau iepriekš vairākkārt nonācis policijas redzeslokā un tikai pērn oktobrī pēc soda termiņa izciešanas atbrīvots no cietuma. VP iecirknī par laupīšanu mēģinājumu ir uzsākts kriminālprocess. Tiesa pagājušajā nedēļā vīrietim piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

VP aicina ikvienu aplūkot attēlā redzamo vīrieti un ziņot, ja cietis no viņa pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņa numuru 67085984 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!