Foto: Shutterstock

Valsts policija par laupīšanu Dagdas novadā aizturējusi divus jau iepriekš policijas redzeslokā nokļuvušus vīriešus. Personām kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

16. aprīlī Valsts policija saņēmusi informāciju par iespējamu laupīšanu Dagdas novadā. Izmeklēšanā noskaidrots, ka pulksten 2.37 divas personas uzlauzušas kādas 1950. gadā dzimušas sievietes dzīvesvietas durvis un iekļuvušas mājās. Piedraudot ar metālā stieni, iebrucēji no sievietes nolaupījuši vairākus simtus eiro.

17. un 18. aprīlī policija aizturējusi abas aizdomās turamās personas – 1982. un 1987.gadā dzimušus vīriešus. Abi aizturētie jau iepriekš nonākuši policijas redzes lokā un sodīti saistībā ar analoģiskiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Policija turpina izmeklēšanu. Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas par laupīšanu, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Pamanot aizdomīgas personas un automašīnas, kurās iekšā esošās personas, iespējams, novēro mājokļus, Valsts policija aicina nekavējoties ziņot likumsargiem pa tālruņa numuru 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!