Foto: F64
Šī 2. janvāra naktī Rīgā, Torņkalnā, nodarot miesas bojājumus, uz ielas tika aplaupīts 20 gadus vecs jaunietis. Četri nezināmi jaunieši bija uzbrukuši puisim, piekāvuši un žņauguši viņu, pēc kā nolaupījuši puiša personīgās mantas, tostarp maku, dokumentus, kā arī mobilo telefonu. Policija uzsāka kriminālprocesu un noskaidroja iespējamos vaininiekus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā (VP).

Par šo gadījumu VP tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja tā izdarīta personu grupā.

Veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumus, policisti noskaidroja iespējamās vainīgās personas, kā arī to atrašanās vietu.

Nākamajā dienā, 3. janvārī, aizdomās par šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu Rīgā, Pļavnieku mikrorajonā aizturēja trīs nepilngadīgas personas, savukārt Bolderājas mikrorajonā aizturēja vēl ceturto noziegumā iesaistīto nepilngadīgo personu.

Aizturētie 15 un 13 gadus vecie puiši, kā arī 14 un 15 gadus vecās meitenes tika nogādātas iecirknī paskaidrojumu sniegšanai. Trim jauniešiem šobrīd ir piemērots liecinieku statuss, savukārt 15 gadus vecajam puisim piemērots aizdomās turamā statuss un drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

Visas nolaupītās mantas tika atgūtas. Jaunieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem administratīvajiem pārkāpumiem un savu vainu šajā noziegumā atzina, informē VP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!