Foto: LETA

Valsts prezidents Egils Levits norāda, ka par liecinieku konkrētās situācijās var kļūt jebkurš, tāpēc viņš atturas sīkāk komentēt bijušā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa liecinieka statusu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā kriminālprocesā.

Levits vērsa uzmanību, ka par liecinieku var būt jebkurš, piemēram, ejot pa ielu, kur tajā brīdī ir noticis satiksmes negadījums, cilvēks vēlāk var tikt izsaukts uz izmeklējošo iestādi vai tiesu kā liecinieks. "Tas, protams, neko neizsaka, un es to nevaru komentēt," pauda Levits.

Vaicāts gan par Vējoņa, gan par bijušā Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītāja vietnieka Ingmāra Līdakas (LZP) iztaujāšanu KNAB, Valsts prezidents norādīja, ka arī politiķiem jādod liecības tāpat kā jebkuram pilsonim.

Prezidents piebilda, ka KNAB ir sava sabiedrības informēšanas politika, kurā tiek samērotas izmeklēšanas intereses ar sabiedrības interesēm tikt informētai. Levits pieļāva, ka tiesībsargājošā iestāde to ir izvērtējusi un rīkojusies atbilstoši likumam.

Kā ziņots, Vējonim KNAB izmeklētā kriminālprocesā piemērots liecinieka statuss, apliecināja Vējoņa sekretāre Kristīne Reisa-Dāboliņa.

Viņa apstiprināja, ka 3. septembrī Vējonis apmeklēja KNAB, kur sniedza atbildes uz biroja darbiniekus interesējošiem jautājumiem.

Tāpat zināms, ka otrdien KNAB iztaujāja arī Līdaku, kurš savulaik Saeimā pārstāvēja Zaļo un zemnieku savienību. Līdaka apgalvoja, ka iztaujāts kā bijušais Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja vietnieks.

Līdaka nekomentēja, vai biroja darbinieku vizīte pie viņa ir saistīta ar KNAB paziņojumu par neatliekamās kriminālprocesuālām darbības vairākās Latvijas būvfirmās un pie valsts amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!