Foto: Shutterstock

Aizvadītajā nedēļā Valsts policija (VP) saņēma ziņas par zādzībām no mājokļiem Dobelē un Tukumā, pēc kā likumsargi nekavējoties uzsāka vainīgo meklēšanu un aizturēja viņus tajā pašā dienā, portālu "Delfi" informēja VP.

Šobrīd viņiem piemērots bargākais drošības līdzeklis – apcietinājums.

25.janvārī policija viņus aizturēja Tukumā.

Par notikušo VP sāka divus kriminālprocesus un noskaidroja, ka vīri, iekļūstot īpašumos caur logu, nozaguši dažādas mantas – juvelierizstrādājumus, planšetdatoru un naudu.

Mantas daļēji ir atgūtas un tiks atdotas īpašniekiem.

Policisti piektdien, 27. janvārī, lūdza tiesai piemērot vīriešiem drošības līdzekļus – apcietinājumu. Abi vīrieši ir no Latgales reģiona un jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziegumiem. Šobrīd VP pārbauda viņu saistību ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Valsts policija turpina izmeklēšanu uzsāktajos kriminālprocesos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!