Foto: Valsts policija

Trešdien, 31. martā, Valsts policijas (VP) Madonas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa nodeva kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu par marihuānas glabāšanu realizācijas nolūkā, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Zane Vaskāne.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 253.1 panta pirmās daļas par narkotisko vielu glabāšanu realizācijas nolūkā. Par minēto noziegumu aizturēta viena persona.

VP jau iepriekš ziņoja, ka likumsargi kopā ar kinologu un dienesta suni Darvinu 2020. gada 5. decembrī Madonā aizturēja 1982. gadā dzimušu vīrieti, pie kura kratīšanas laikā atrasti un izņemti 25 folija vīstoklīši, kuros atradās 22,5 grami izžāvētas marihuānas.

Iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, šī gada 31. martā pieņemts lēmums procesu nosūtīt kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Kriminālprocess tika ierosināts pēc Krimināllikuma 253.1 panta pirmās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā vai psihotropo vai narkotisko vielu neatļautu realizāciju.

Persona atzīta par aizdomās turēto un piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!