Foto: Valsts policija

Šī gada 6. maijā Valsts policija (VP), veicot operatīvos un procesuālos pasākumus, aizdomās par narkotisko vielu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā aizturēja trīs vīriešus, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Policijai turpinot aktīvu darbu nelegālo narkotisko un psihotropo vielu apkarošanas jomā, ceturtdien, 6. maijā tika sākts kriminālprocess pēc Kriminālprocesa 253.1. panta trešās daļas noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm par psihotropo un narkotisko vielu glabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju personu grupā lielā apmērā. Kriminālprocesa ietvaros aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu Dobelē, Bērzes ielā, likumsargi aizturēja 1985., 1996. un 2001. gadā dzimušus vīriešus.

Veicot vairākas kratīšanas, policisti atrada un izņēma aptuveni 1000 MDMA tabletes, 100 gramus marihuānas, 25 LSD markas, 5000 eiro skaidrā naudā, kā arī ar narkotisko un psihotropo vielu apriti saistītus priekšmetus. Ir nozīmētas ekspertīzes, lai precīzi noteiktu narkotisko un psihotropo vielu sastāvu un daudzumu. Policija piebilst, ka divi no vīriešiem jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Par noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar narkotisko vielu realizāciju draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu.

Par šī panta pārkāpumiem paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!