Par mēģinājumu nogādāt ieslodzītajiem narkotiskās vielas šorīt aizturēts kāds Centrālcietuma uzraugs, informēja Ieslodzījumu vietu pārvaldes preses sekretārs Kārlis Seržants.
Kā stāstīja Seržants, Ieslodzījumu vietu pārvaldes Drošības daļai aizdomīgi licies, ka 1972.gadā dzimušais Genādijs Š. darbā ieradies stundu agrāk, nekā bija nepieciešams.

Pārbaudot uzrauga mantas un apģērbu, pie viņa atrasti 0,5 grami marihuānas, 29 klonazepāma tabletes, 6,8 grami amfetamīna un viena deva heroīna.

Uzraugs nodots policijai, tiek lemts par krimināllietas ierosināšanu.

Aizturētais uzraugs nav atklājis, kam narkotikas bija domātas. Viņš stāstījis, ka šo "sūtījumu" vakar viņam kafejnīcā iedevusi kāda nepazīstama persona, lūdzot nodot adresātam Centrālcietumā. Uzraugs no darba pienākumu pildīšanas atstādināts. Viņš cietumā bija nostrādājis vairākus gadus.

Kā stāstīja Seržants, par šādu "pakalpojumu", proti, narkotiku nogādāšanu ieslodzītajiem, uzraugiem tiekot solīta samaksa no 50 līdz pat 100 latiem.

Pēc IeVP rīcībā esošās informācijas, līdz ar pēdējā laikā cietumā organizētajām pastiprinātajām pārbaudēm, esot paaugstinājušās cenas šādiem "pakalpojumiem". Informācija liecinot, ka par mobilā tālruņa ienešanu cietumā tiek solīta samaksa Ls 100 apmērā, bet par viena litra alkohola nogādāšanu - 80 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!