Foto: LETA

Šī gada 25. janvārī Zemgales rajona tiesa pasludināja saīsināto spriedumu krimināllietā, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par mēģinājumu Ogres novada Rembatē nošaut trīs cilvēkus. Vainīgajam piespriests 15 gadu ilgs cietumsods, portālu "Delfi" informēja prokuratūrā.

Kā izriet no tiesas sprieduma, 2021. gada 16. martā apsūdzētais pēc savstarpēja konflikta ar trīs cilvēkiem pie kāda daudzdzīvokļu nama Rembatē un pēc tam, kad cietušie jau bija devušies uz savu dzīvokli, būdams alkohola ietekmē, dusmu, agresivitātes un atriebības motīvu vadīts, aizgāja uz savām mājām, kur atslēdza seifu, paņēma no tā uz sava vārda reģistrētu šaujamieroci un devās atpakaļ uz konflikta vietu.

Atrodoties pie minētā daudzdzīvokļu nama un zinot, ka dzīvoklī, kas atrodas pirmajā stāvā, uzturas cietušie, apsūdzētais no neliela attāluma izdarīja divus mērķtiecīgus šāvienus pa dzīvokļa virtuves logu un virzījās kāpņu telpas, kurā atrodas minētais dzīvoklis, virzienā.

Redzot, ka no kāpņu telpas nāk ārā cietušie, apsūdzētais izdarīja viņu virzienā vairākus mērķtiecīgus šāvienus, vienam cietušajam trāpot plecā, otram vēderā, savukārt trešajai cietušajai – galvā.

Kopumā notikuma vietā apsūdzētais izdarīja astoņus šāvienus ar šaujamieroci, apzinoties, ka rada draudus ne tikai cietušo dzīvībai, kuru nāves iestāšanos vēlējās un veica darbības, lai to panāktu, bet arī citu personu dzīvībām, jo šāvieni tika izdarīti pa dzīvokļa logu, kurā atradās arī cita persona, kā arī šāvieni tika izdarīti daudzdzīvokļu māju pagalmā un pa daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpas ieeju, tas ir, vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā.

Pēc šāvienu izdarīšanas apsūdzētais devās uz savu dzīvesvietu.

Kā norāda prokuratūrā, cietušo nāve neiestājās no apsūdzētā gribas neatkarīgu iemeslu dēļ, jo visiem cietušajiem tika sniegta medicīniskā palīdzība.

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore lūdza tiesu par minēto noziegumu apsūdzētajam piemērot brīvības atņemšanas sodu uz 18 gadiem bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzību uz trim gadiem.

Tiesa apsūdzēto atzina par vainīgu minētā nozieguma izdarīšanā un piesprieda brīvības atņemšanas sodu uz 15 gadiem un sešiem mēnešiem bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Apsūdzētais, cietušais, aizstāvis vai pārstāvis desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!