Foto: LETA
Šī gada 20. novembrī Ludzas rajona prokuratūras prokurore pieņēma lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības par 100 eiro kukuļa piedāvāšanu robežsargiem, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Persona, mēģinot šķērsot valsts robežu no Latvijas uz Krieviju, ieradās robežkontroles punktā ar automašīnu, kurai ir Nīderlandes valsts reģistrācijas numura zīme un kura reģistrēta Bulgārijā, bet bez izietas transportlīdzekļa reģistrācijas.

Apsūdzētais Valsts robežsardzes inspektoriem piedāvāja kukuli 100 eiro vērtībā, lai viņš varētu šķērsot Latvijas – Krievijas robežu.

Par šādām darbībām persona apsūdzēta noziedzīga nodarījuma, kura sastāvs paredzēts Krimināllikuma 323. panta pirmajā daļā, izdarīšanā.

Šī likuma 323. pants kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Pie apsūdzības izsniegšanas apsūdzētais savu vainu inkriminētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzina pilnībā.

Kriminālprocess tika pabeigts deviņu stundu laikā kopš tā uzsākšanas, piemērojot prokurora priekšrakstu par sodu un nosakot apsūdzētajam naudas sodu desmit Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā, tas ir, 4300 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!