Ceturtdien Jelgavas tiesa par 16 gadu vecas meitenes sabraukšanu šā gada janvārī uz gājēju pārejas Jelgavā uz Dobeles šosejas "Jelgavas autobusa parka" šoferim Valdim Visockim piesprieda trīs gadu nosacītu cietumsodu un uz pieciem gadiem atņēma tiesības vadīt transporta līdzekli, ziņo www.jelgavniekiem.lv.
Visockim noteikts pārbaudes laiks uz trim gadiem un uzlikts par pienākumu izmaksāt cietušajiem - bojā gājušās meitenes vecākiem - 323 latu materiālo kompensāciju. Savukārt cietušo prasību par 30 000 latu morālā kaitējuma kompensēšanu tiesa noraidīja.

Pilns sprieduma teksts būs pieejams no 27. decembra. Tad šo tiesas spriedumu 10 dienu laikā varēs pārsūdzēt Zemgales apgabaltiesā.

Prokurore lūgusi apsūdzēto "Jelgavas autobusu parka" šoferi sodīt ar reālu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem.

Savukārt apsūdzētā advokāts lūdza tiesu viņa klientu attaisnot vai piemērot ar brīvības atņemšanu nesaistītu sodu, jo vairāki apstākļi šoferim traucējuši pamanīt meiteni.

Par meitenes sabraukšanu apsūdzētajam 1940. gadā dzimušajam "Jelgavas autobusu parka" šoferim uzrādīta apsūdzība par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tā izraisījusi cilvēka nāvi, ziņo www.jelgavniekiem.lv.

Par šādu nodarījumu tiesa var piespriest cietumsodu līdz desmit gadiem, atņemot transporta līdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!