Foto: PantherMedia/Scanpix

Iekšējās drošības birojs (IDB) Vidzemes prokuratūrai nosūtīja kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret bijušo Valsts robežsardzes amatpersonu, kuras izraisītā ceļu satiksmes negadījuma rezultātā dzīvību zaudējis motocikla vadītājs, portāls "Delfi" noskaidroja IDB.

IDB pirmstiesas izmeklēšanā noskaidroja, ka valsts robežsardzes amatpersona, vadot privāto transportlīdzekli ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika, uzsāka priekšā braucošās automašīnas apdzīšanu, nepārliecinoties par ceļu satiksmes drošību, kā rezultātā tika izraisīts ceļu satiksmes negadījums ar aizmugurē braucošu motocikla vadītāju, kurš notikuma vietā gāja bojā.

Par bijušā robežsarga iespējami veikto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 260. panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu – ceļu satiksmes noteikuma pārkāpšanu, ja tā rezultātā izraisīta cilvēka nāve.

Par šādu noziegumu Krimināllikums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!