Foto: Shutterstock
Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 19.janvārī par naidīgiem komentāriem pret ebrejiem apsūdzētajam Donātam Gaidim piespriedusi sabiedriskos darbus uz 250 stundām, skaidroja tiesā.

Prokurore, apsūdzētais un aizstāvis desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu.

Pēc lūguma iesniegšanas termiņa beigām, ja saņemts lūgums par pilna sprieduma sagatavošanu, tiesa pilnu spriedumu sagatavo 14 dienu laikā, paziņojot tā pieejamības datumu.

Saīsinātais spriedums stājas spēkā pēc tam, kad beidzies termiņš lūguma iesniegšanai par pilna sprieduma sastādīšanu un lūgums nav iesniegts.

Gaidi apsūdz par 2018. gadā veiktiem ierakstiem komentāru sadaļā portālā "vesti.lv". Tajos viņš bija rakstījis, ka visu savu dzīvi neieredzot ebrejus un esot "gatavs viņus sist nost pašrocīgi". "Tinieties prom uz savu apsolīto zemi. Tikšu pie varas, noteiktu izsūtīšu viņus uz apsolīto zemi, lai ar arābiem dala tuksnesi," komentārā rakstīja Gaidis.

Pirmo komentāru viņš nosūtījis, kā autora vārdu norādot "Antisemīts", otram autora vārda ailītē ierakstījis "Dzīt un sist ebrejus ar mietu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!