Foto: Valsts policija

Likumsargi Zemgalē šā gada oktobrī atklājuši virkni ar narkotiku realizāciju un glabāšanu saistītu noziedzīgu nodarījumu un aizturējuši kopumā septiņas personas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvadē.

Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus par narkotisko un psihotropo vielu iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju personu grupā, 2. oktobrī Dobeles novadā, tika apturēta automašīna ''Volkswagen Golf''', kurā policisti atrada iepakojumu ar zaļganbrūnu augu valsts izcelsmes vielu – pieciem gramiem marihuānas. Saistība ar notikušo aizturēti 1998. gadā un 1993. gadā dzimuši vīrieši un papildus izņemts vēl viens iepakojums ar trim gramiem marihuānas.

Savukārt par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu 4. oktobrī Elejā aizturēts 1997. gadā dzimis vīrietis, pie kura atrasti divi iepakojumi ar zaļganbrūnu augu valsts izcelsmes vielu – kopumā 15 grami marihuānas. Veicot kratīšanu aizturētā vīrieša dzīvesvietā Jelgavas novada Elejā, izņemti vēl 50 grami marihuānas.

Par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un pārvietošanu Dobeles novadā 5. oktobrī aizturēts 1996. gadā dzimis vīrietis, kura dzīvesvietā Bērzes pagasta Šķibē, garāžā izņemts viens caurspīdīgs polimēra iepakojums un viens folija vīstoklis ar 25 gramiem marihuānas, kā arī elektroniskie svari.

Savukārt 20. oktobrī Jelgavā, Pērnavas ielā, aizturēts 1993. gadā dzimis vīrietis, pie kura tika atrasti pieci polimēra iepakojumi ar zaļganbrūnu augu valsts izcelsmes vielu.

Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, 25. oktobrī Jelgavā par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu un realizēšanu aizturēts 1992. gadā dzimis vīrietis. Veicot kratīšanu viņa dzīvesvietā Jelgavā, izņemta stikla burka ar 24 papīra vīstoklīšiem, kuros bija izžāvēta marihuāna.

Turpretim 30. oktobrī par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu un realizēšanu Durbes novadā, Dunalkas pagastā aizturēts 1994. gadā dzimis vīrietis. Kratīšanas laikā viņa dzīvesvietā izņemti 25 izžāvēti marihuānas stādi.

Tā paša kriminālprocesa ietvaros veicot kratīšanu Vaiņodes novada Vaiņodes pagastā izņemti vēl 208 izžāvēti marihuānas stādi un septiņi polimēra iepakojumi ar 1800 gramiem marihuānas, kā arī viena kartona kaste ar zaļganbrūnu augu valsts izcelsmes vielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!