Foto: F64
Ceturtdien Valsts policija par narkotiku tirdzniecību aizturējusi kādu policistu, kurš apsargā valsts nozīmes objektus.

Kriminālpolicijas priekšnieks Rauls Kviesītis žurnālistus piektdien informēja, ka policists aizturēts par narkotiku realizāciju.

Kopā ar policistu aizturēta arī persona, kas viņam piegādāja narkotiskās vielas. Abi aizturētie ievietoti īslaicīgas aizturēšanas izolatorā. Aizturētais likusmargs strādā Valsts policijas Valsts objektu apsardzes biroja.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka aizturētā policista dienesta pienākumos ietilpa arī Ministru kabineta ēkas apsardze.

Šis nedēļas laikā ir jau vismaz piektais policists, kas aizturēts par dažādiem likumpārkāpumiem.

Pagājušajā piektdienā Jūrmalā uz ielas aizturēti divi dienesta formās ģērbušies Konvoja bataljona policisti spēcīgā alkohola reibumā, bet ceturtdien Rīgā divus kārtībniekus aizturēja aizdomās par zādzību no automašīnas.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V), ceturtdien paziņojot par demisiju, premjeram šo lēmumu pamatojusi ar politisko atbildību, jo diemžēl atkal policijas darbinieki bijuši iesaistīti noziegumā. Diskusijas par ministres atbildību bija arī pēc traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī.

Jau ziņots, ka četri policisti 25.janvāra rītā veica bruņotu laupīšanu Jēkabpils spēļu zālē "Fēnikss" un bēgot sāka šaut uz viņus ķerošajiem kolēģiem. Apšaudē gāja bojā Viesītes policijas iecirkņa vecākais inspektors Andris Znotiņš, kurš centās aizturēt laupītājus, bet vēl divi likumsargi tika ievainoti. Visi uzbrukuma līdzdalībnieki ir apcietināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!