Foto: Shutterstock

Policisti Jēkabpilī par narkotiku glabāšanu, lietošanu un pārdošanu aizturējuši vienu cilvēki, bet par to lietošanu – vēl vairākas personas, portālu "Delfi" informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece.

Par narkotisko vielu glabāšanu realizācijas nolūkā Jēkabpilī aizturēts 1997.gadā dzimis jaunietis. Pie viņa atsavināti vairāki iepakojumi ar zaļas krāsas augu valsts izcelsmes vielu – marihuānu, kā arī rīki šīs vielas lietošanai.

Narkotikas atrastas, veicot sankcionētu kratīšanu viņa dzīvesvietā, viela bija paredzēta realizācijai Jēkabpilī.

Policija uzsākusi kriminālprocesu par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt par narkotisko vielu glabāšanu un lietošanu aizturētas septiņas personas, no kurām četras ir nepilngadīgas vecumā no 15 līdz 17 gadiem. Sods par to ir brīdinājums vai naudas sods līdz 280 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!