Rīgas apgabaltiesa piektidien piesprieda reālu brīvības atņemšanu sešiem par narkotisko vielu glabāšanu un realizāciju apsūdzētajiem policistiem.
Bijušajiem Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) 23.nodaļas darbiniekiem Romānam Lukjanovam un Sergejam Odincovam Rīgas apgabaltiesa piesprieda reālu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem ar policijas kontroli uz diviem gadiem un mantas konfiskāciju.

Bijušajam smago noziegumu izmeklēšanas koordinācijas pārvaldes darbiniekam Aleksandram Kurganovam, bijušajam RGPP Kārtības policijas darbiniekam Normundam Ašmanim un RGPP 23.nodaļas darbiniekiem Vladislavam Brokānam un Romānam Ņikiforovam Rīgas apgabaltiesa piemēroja brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem ar policijas kontroli uz diviem gadiem un mantas konfiskāciju.

Visiem apsūdzētajiem tiesa pašreizējo drošības līdzekli - uzturēšanos noteiktā dzīvesvietā - papildināja ar aizliegumu izbraukt no valsts līdz sprieduma spēkā stāšanās brīdim.

Spriedums pārsūdzams desmit dienu laikā.

Kā informē Brokāna advokāts Jānis Broks, viņa aizstāvamajam tiesa piemērojusi bargāku sodu, nekā prasījis prokurors. Advokāts, visticamāk, spriedumu pārsūdzēs.

Apsūdzētie iepriekš tiesā savu vainu pilnībā atzina un piekrita lietas izskatīšanai bez papildu pierādījumu pārbaudes.

Prokurors prasīja tiesu piespriest apsūdzētajiem dažāda ilguma reālu brīvības atņemšanu.

Jau ziņots, ka pārkāpumi tika izdarīti 2002.gadā. Policistiem apsūdzības tika uzrādītas par narkotisko vielu iegādāšanos un glabāšanu lielā apmērā, kā arī realizācijas mēģinājumu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Lukjanovs tika aizturēts brīdī, kad viņš no dzelzceļa stacijas mantu glabātavas izņēma saini, kurā bija iepakoti 446 grami heroīna, bet pēc tam aizturēja Odincovu, Ašmani un Kurganovu.

Turpinot izmeklēt lietu par 25 000 ASV dolāru kukuļa izspiešanu, Drošības policija aizturēja vēl trīs bijušos policistus, no kuriem viens jau iepriekš bija aizturēts, - arī saistībā ar narkotiku lietu.

Par šo faktu tika ierosinātas krimināllietas pēc Krimināllikuma 321.panta 1.daļas un 322.panta 1.daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!