Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Rīgas rajona tiesa Rīgā piemērojusi piecus un četrus gadus ilgus nosacītus cietumsodus divām personām, kas notiesātas par trīs dažādu narkotisko vielu iegādāšanos lielos apjomos, izmantojot virtuālo valūtu "Bitcoin", kā arī šo vielu pārvietošanu un glabāšanu, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Tajā skaidrots, ka personai, kurai tiesa piesprieda piecus gadus nosacītas brīvības atņemšanas, internetā iegādājās desmit ar narkotisko vielu LSD piesūcinātas papīra markas, kuru kopējais svars bijis 0,1929 grami, kas Latvijā atzīstams par lielu apmēru. Tāpat šī persona iegādājusies 38,1 gramus ar narkotisko vielu "ekstazī" un 464 gramus ar marihuānu.

Par visām vielām tika maksāts ar virtuālo valūtu "Bitcoin", taču pirms tās paspēja nonākt pie pasūtītāja, tās tika izņemtas VAS "Latvijas pasts" šķirošanas daļā. Izmeklēšanas laikā pie personas arī tika atrasti 1,96 grami ar amfetamīnu, kas bija paslēpti grīdas dēļos.

Savukārt otra persona tika notiesāta par to, ka tā, sadarbojoties ar pirmo personu, ļāva izmantot savu adresi pasūtījumu veikšanai, tādējādi atbalstot nozieguma veikšanu.

Attiecīgi tiesa pirmajai personai piesprieda piecus gadus ilgu nosacītu brīvības atņemšanu ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem, kā arī 120 stundas ar piespiedu darbu un vienu gadu ilgu probācijas uzraudzību. Savukārt otrai personai tiesa piesprieda četrus gadus ilgu nosacītu brīvības atņemšanu un pārbaudes laiku uz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!