Foto: DELFI
Trešdien Bauskas rajona tiesa Emīlu Liepu atzina par vainīgu 11 epizodēs par sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu un naudas izkrāpšanu no ātro kredītu firmām un piesprieda viņam cietumsodu uz trim gadiem un septiņiem mēnešiem.

Bauskas rajona tiesas kancelejas vadītāja Agrita Leveika informēja, ka šodien lietas skatīšana tika pabeigta un tiesa pasludināja spriedumu. Kopumā šajā krimināllietā Liepa bija apsūdzēts par 11 noziegumu epizodēm.

Apsūdzētais tika atzīts par vainīgu, un tiesa nosprieda viņu sodīt ar brīvības atņemšanu uz trim gadiem un septiņiem mēnešiem bez mantas konfiskācijas. Spriedumu iespējams pārsūdzēt 10 dienu laikā apelācijas kārtībā Zemgales apgabaltiesā, iesniedzot apelācijas sūdzību vai protestu Bauskas rajona tiesā.

Kā ziņots, aprīlī šo krimināllietu tiesai nodevusi Bauskas rajona prokuratūra. Apsūdzība liecina, ka vīrietis ierosināja savam paziņam noslēgt bankā līgumu par internetbankas pieslēgšanu jau esošam norēķinu kontam, ko paziņa arī izdarīja un internetbankas lietotājvārdu, paroli un kodu karti nodeva apsūdzētajam.

Pēc tam apsūdzētais, izmantojot viņa rīcībā esošos datus, elektroniski aizpildīja anketas naudas aizdevuma saņemšanai ātro kredītu firmās. Būdamas maldinātas, ātro naudas kredītu firmas noformēja aizdevuma līgumus un prasīto naudu pārskaitīja uz aizdevuma pieteikumā norādīto kontu, pēc kā apsūdzētais to izlietoja savām vajadzībām. Tādā veidā apsūdzētais kopumā izkrāpa vairāk nekā 853 eiro.

Apsūdzētais Emīls Liepa pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 193.panta otrās daļas - par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu, 177.panta pirmās daļas - par svešas mantas vai tiesību uz šādu mantu iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos, vai ar viltu (krāpšanu) un 180.panta - par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!