Foto: LETA
5. jūnijā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa krimināllietā par svešas mantas iegūšanu organizētā grupā, ļaunprātīgi izmantojot cietušo uzticēšanos, trīs apsūdzētajiem piemērojusi reālu cietumsodu, bet vienam – nosacītu cietumsodu.

Ģenerālprokuratūrā portālu "Delfi" informēja, ka kopumā četras apsūdzētās personas vienojās par krāpšanu iedzīvošanās nolūkā, piedāvājot darba meklētājiem darbu ārzemēs.

Apsūdzētās personas, atbilstoši lomu sadalei, noziedzīgo nodomu īstenoja šādi – persona, kura izcieta cietumsodu ieslodzījuma vietā, zvanīja uz sludinājumu portālā norādītajiem darba meklētāju telefona numuriem, piedāvājot darba iespējas Norvēģijā, Dānijā vai Vācijā, šīs personas maldinot par iespēju strādāt ārzemēs.

Apsūdzētais arī pieprasījis saviem upuriem veikt priekšapmaksu par nodrošinātajiem transporta pakalpojumiem. Viena no līdzapsūdzētajām personām savukārt nodeva speciāli krāpšanas nolūkam paredzētus mobilos telefonus, SIM kartes, kā arī nogādāja uz notikuma vietām divus apsūdzētos, kuri satikās ar darba meklētājiem un pēc pieprasīto naudas līdzekļu saņemšanas, aizbildinoties ar dažādiem iemesliem, devās no notikuma vietām prom, tā arī vairs neatgriežoties ne ar cietušo naudu, ne nodrošinot personām darbu ārzemēs.

Ar šīm darbībām apsūdzētie izdarījuši noziedzīgu nodarījumu pēc Krimināllikuma 177. panta 3. daļas. Kopumā apkrāptas 44 personas, un apsūdzētie no personām mēģināja izkrāpt un izkrāpa naudu 7398,20 eiro apmērā.

Krimināllietu tiesai nosūtīja Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūra. Lietas iztiesāšanā piedalījās Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors.

Tiesa, atbilstoši apsūdzēto personu lomu sadalījumam un veiktajām noziedzīgajām darbībām, lēma vienam no apsūdzētajiem piemērot piecus gadus ilgu cietumsodu ar probācijas uzraudzību uz trīs gadiem, otra apsūdzētā persona sodīta ar četru gadu cietumsodu un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem, trešā apsūdzētā persona sodīta ar trīs gadu un sešu mēnešu cietumsodu un probācijas uzraudzību uz 3 gadiem, savukārt ceturtajai apsūdzētajai personai piemērots trīs gadu nosacīts cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!