Foto: LETA

Zemgales rajona tiesa Jēkabpilī oktobrī sāks skatīt krimināllietu, kurā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) amatpersona apsūdzēta par tautas deju kolektīva naudas līdzekļu piesavināšanos 1808 eiro apmērā.

Tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone skaidroja, ka lieta iztiesāšanai nozīmēta uz 10. oktobra pulksten 14.15.

Tiesas publiskotā informācija liecina, ka apsūdzētā lietā ir Linda Matiko-Šķēla. Saskaņā ar viņas amatpersonas deklarāciju Matiko-Šķēla ir PMLP klientu apkalpošanas speciāliste. Viņa līdz 2018.gada vidum bijusi Krustpils tautas deju kolektīva "Delveri" biedrības valde locekle.

Kā norādīts lēmumā par lietas nodošanu tiesai, apsūdzētā persona bija biedrības valdes priekšsēdētāja un viņas pārziņā bija biedrības naudas līdzekļi. Laika posmā no 2016. līdz 2018.gadam viņa prettiesiski ieguva un izšķērdēja biedrības naudas līdzekļus 1808 eiro apmērā, veicot pirkumus savām vajadzībām, pārskaitot naudu uz savu un radinieka kontu, kā arī izņemot skaidru naudu un izlietojot to savām vajadzībām.

Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska pauda, ka tādējādi apsūdzētā persona izdarīja svešas mantas prettiesisku iegūšanu un izšķērdēšanu, būdama persona, kuras pārziņā šī manta atradās jeb piesavināšanos, par ko kriminālatbildība paredzēta Krimināllikuma 179.panta pirmajā daļā.

Lietu izmeklēja Iekšējās drošības birojs, jo persona strādāja PMLP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!