Foto: Valsts policija

Iekšējās drošības birojs (IDB) no Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārņēmis pirmstiesas izmeklēšanu kriminālprocesā, kurā policija aizturēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonu aizdomās par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika, vadot transportlīdzekli alkohola ietekmē, kā rezultātā dzīvību zaudēja velosipēda vadītājs, portālu "Delfi" informēja IDB.

Birojs atzīmē, ka VUGD darbinieks pēc notikušā pameta ceļu satiksmes negadījuma vietu, neziņojot par notikušo policijai un neizsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta ceturtās daļas – par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola ietekmē, un ja tās rezultātā izraisīta cilvēka nāve.

Noziedzīgajā nodarījumā iesaistītajai VUGD amatpersonai pēc IDB ierosinājuma tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli – apcietinājumu.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd papildu informācija netiek sniegta.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!