Foto: Pašvaldības policija

Naktī uz trešdienu Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Centra pārvaldes darbinieki kādā Vecrīgas bārā par neadekvātu uzvedību aizturēja divas sievietes. Viena no viņām pēcāk pieķēzījusi policijas iecirkni, portālu "Delfi" informēja RPP pārstāve Lāsma Zemene.

Izsaukumu RPP darbinieki saņēma trešdienas naktī no kāda Vecrīgas bāra. Divas apmeklētājas atteikušās maksāt par dzērieniem, citiem bāra viesiem piedāvājušas pārgulēt, konfliktējušas ar bāra darbiniekiem un atteikušās doties prom.

Kad darbinieku vadzis lūdzis, viņi izsauca pašvaldības policiju. Likumsargu ierašanās neslāpēja 36 un 41 gadu veco sieviešu līksmo uzvedību. Pārmetot policistiem par atpūtas traucēšanu, viņas atteikušās uzrādīt personu apliecinošus dokumentus un nosaukt savus datus.

Policisti brīdināja sievietes par iespējamajām sekām, ja abas nerimsies. Uz to viena no sievietēm atbildēja ar glāzes sašķaidīšanu pret grīdu un cieņu aizskarošu žestu raidīšanu citu bāra apmeklētāju virzienā.

RPP darbinieki sievietes aizturēja. Viena no dāmām nerimās arī tad – viņa uzspļāva policijas automašīnai, saplēsa tā logu tīrīšanas slotiņu un metās krāgā policistam. Sieviete pastāstīja par saviem sakariem un solīja kārtībsargus atlaist no darba.

Dežūrdaļā jaunākajai no līksmotājām konstatēts 1,07 promiļu reibums, savukārt vecākajai – 2,23 promiles izelpā.

Pašvaldības policijas pārstāve portālam "Delfi" pastāstīja, ka aizturēšanas telpās pārkāpēji parasti nomierinās. Taču šis gadījums bijis izņēmums. Vecākā no dāmām lūdza policistiem iespēju doties uz labierīcībām. Policisti šo vēlmi pildījuši.

Pēc 41 gadu vecās sievietes viesošanās tualetē, policisti konstatēja, ka savas dabiskās vajadzības viņa nokārtojusi izlietnē un savus izkārnījumus izsmērējusi pret sienām un durvīm.

Abām sievietēm izrakstīti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu. 36 gadus vecajai sievietei piespriests 270 eiro naudas sods, savukārt 41 gadu vecajai – 300 eiro naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!