Krimināllietā par nelegālas suņu patversmes izveidošanu Talsu rajona Ģibuļu pagasta Veckauļu māju pagalmā Talsu rajona tiesa apsūdzētajai Sanitai Jungai piektdien piesprieda reālu brīvības atņemšanu un apcietināja tiesas zālē, informēja tiesā.
Junga šajā lietā bija vienīgā apsūdzētā persona. Sievietei tiesa piesprieda 10 mēnešu cietumsodu un noteica aizliegumu pēc atbrīvošanas vēl piecus gadus nodarboties ar uzņēmējdarbību.

Jāatgādina, ka Talsu rajona suņu mītnē pērnā gada vasarā tika atrasts arī Liepājā nozagtais aktiera Mārtiņa Vilsona vācu aitu šķirnes suns Zorro.

Veckauļu māju pagalmā turēti vairāki nekā 30 dažādu šķirņu un vecuma suņi, kas pieder Sanitai Jungai, un pastāvēja aizdomas, ka šī nelegālā suņu patversme saistīta ar Liepājā atklāto nelegālo suņa patversmi un tās īpašnieci Inesi Bendersku.

Arī pret Bendersku ierosināta krimināllieta par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Kādā dzīvoklī Liepājā nepiemērotos apstākļos tika turēti 29 dažādu šķirņu suņi. Šī lieta jau tiek izskatīta tiesā, taču Benderskas advokāta aizņemtības dēļ tā atlikta uz nākamā gada 28.februāri plkst.12.

Junga bija apsūdzēta pēc Krimināllikuma 230.panta par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kā dēļ tie gājuši bojā vai sakropļoti, vai par dzīvnieku spīdzināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!