Aizvadītās nedēļas nogalē Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki operatīvo pasākumu rezultātā aizdomās par nelikumīgu alkoholisko dzērienu uzglabāšanu un apriti aizturējušu divus vīriešus, kuriem atsavināti gandrīz 1000 litri dažādu marku alkoholiskie dzērieni bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem, kuru vērtība sasniedz aptuveni 1500 latus.
Šī gada nogalē ONAP darbinieki saņemta informāciju par to, ka Rēzeknē personu grupa iespējams nodarbojas ar nelikumīgu spirta ievešanu un realizāciju, informēja Valts policijas (VP) preses un sabiedrisko attiecību dienests.

Par minēto faktu tika uzsākts kriminālprocess par spirta un alkoholisko dzērienu uzglabāšanas un pārvadāšanas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, kas paredz sodu ar brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu.

Operatīvās meklēšanas pasākumu kompleksa laikā 2005.gada 22.decembrī ONAP darbinieki sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas un rajona policijas un Ludzas rajona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas darbiniekiem, Rēzeknē, Blaumaņa ielā aizdomās par nelikumīgu alkoholisko dzērienu apriti aizturēja 1968.gadā dzimušu vīrieti un 1976.gadā dzimušu vīrieti.

Pārbaudes laikā policijas darbinieki pie aizturētajām personā atrada un atsavināja 960 litrus pagaidām nezināmas izcelsmes alkoholisko dzērienu – “Moskovskaja”, “Zolotije hļeba”, ‘Čornij aist”, “Belij aist”, “Kvint”, “Kļukva na konjake” un “Blek višņa”. Atsavināto alkoholisko dzērienu vērtība nelegālajā apritē sasniedz aptuveni 1500 latu.

Turpinot operatīvos pasākumus, policijas darbinieki aizturēto personu dzīves vietā atrada un atsavināja lielu skaitu tukšas pudeles ar etiķetēm “Stoļičnaja”, korķus, aptuveni 30 litrus atšķaidīta spirta, 15 pudeles konjaka “Kvint”, krāsviela – esence, kā arī 60 litrus pašlaik nenoskaidrota šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaržu.

Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, aizturētās personas iespējams ilgāku laiku jau nodarbojušās ar nelikumīgā alkohola realizāciju. Tiek turpināta izmeklēšana ar mērķi noskaidrot citus noziedzīgā nodarījuma līdzdalībniekus, kā arī atsavinātā šķidruma izcelsmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!