Foto: DELFI
Policija aizturējusi vīrieti, kurš Rīgā pie kāda grāvja izvietojis lamatas un tajās notvēris bebru, informēja Valsts policijā (VP).

Par notiekošo policijai ziņojuši kāda Biķernieku ielas daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji. Tā kā pilsētā medīt ir nelikumīgi, tad informācija pārbaudei tika nodota Galvenās kārtības policijas pārvaldes Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienības darbiniekiem.

Pārbaudot iedzīvotāju norādīto pārkāpuma vietu, likumsargi tur konstatēja nāvējošas lamatas, kurās gājis bojā bebrs. Policisti tur ierīkoja slēpni un ap pulksten 21:00, kad malumednieks devās pēc medījuma, policisti viņu aizturēja.

Aizturētais vīrietis ir kāds 1986. gadā dzimis vietējais iedzīvotājs. Noskaidrots, ka viņš ne tikai medījis ar medību rīkiem neatļautā vietā, proti, pilsētā, bet arī ieguvis mednieka apliecību. Tas arī varētu izskaidrot vīrieša neapdomīgo rāmveida lamatu izvietošu krastā uz bebru takas, norāda policijā.

Likumsargi arī atzīmē, ka lamatās iekļuvušais bebrs, iespējams, pasargāja kādu vietēja iedzīvotāja ziņkārīgo mājdzīvnieku, jo, kā tika novērots, vieta tiek plaši izmantota suņu pastaigām.

Par virkni Medību likuma prasību pārkāpumiem pret aizturēto vīrieti uzsākta administratīvā lietvedība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!