Foto: Foto: Edgars Grundšteins

Trešdien, 23. martā, par tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu Daugavpilī aizturēti divi Šrilankas pilsoņi, savukārt viņu pārvadātājs saukts pie kriminālatbildības, portālu "Delfi" informēja robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Naktī uz trešdienu Valsts policijas likumsargi Daugavpilī apstādināja kādu "Škoda Kamiq" markas automašīnu, kas pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Šajā auto brauca trīs Šrilankas pilsoņi.

Policisti uzticēja ārzemniekus Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes robežsargiem, kuri, veicot personu pārbaudi, konstatēja, ka divas personas ir nelikumīgi šķērsojušas valsts robežu, savukārt trešais Šrilankas pilsonis ir viņu pārvadātājs.

Robežsargi aizturēja divus Šrilankas pilsoņus.

Pret personām uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 284. panta otrās daļas par valsts ārējās robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā, savukārt pret viņu pārvadātāju uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 285.1 panta pirmās daļas par apzinātu personas nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā vai ja šāda iespēja nodrošināta divām vai vairākām personām.

Krimināllietas materiāli nosūtīti Dienvidlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Dienvidlatgales prokuratūrā pārvadātājs saukts pie kriminālatbildības un viņam tika piemērots prokurora priekšraksts par sodu, nosakot naudas sodu 10 minimālo mēnešalgu apmērā, tas ir, 5000 eiro.

Savukārt Krimināllikuma 284. panta otrā daļa, kas uzsākta pret diviem Šrilankas pilsoņiem, paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!