Foto: F64

Iekšējās drošības birojs (IDB) aprīļa otrajā pusē aizdomās par tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes nodokļa markām nelikumīgu glabāšanu lielā apmērā un to realizāciju aizturējis kādu VP Latgales reģiona amatpersonu, portālu "Delfi" informēja IDB pārstāve Santa Bivbāne.

IDB veikto procesuālo darbību laikā aizturētās policista personīgajā transportlīdzeklī, kā arī viņa lietošanā esošajās telpās tika atrastas un izņemtas vairāk nekā 77 000 cigaretes bez Latvijas akcīzes nodokļa markām, kā arī nelikumīgi spirtu saturoši šķidrumi. Vienlaikus procesuālo darbību laikā tika atrasta un izņemta nauda – vairāk nekā 26 000 eiro, kas, iespējams, iegūta nelikumīgas akcīzes preču tirdzniecības rezultātā.

IDB atzīmē, ka Valsts policijas amatpersona pēc aizturēšanas izrādīja nepakļaušanos IDB likumīgajām prasībām, kā rezultātā nācās pielietot speciālos līdzekļus.

Saistībā ar notikušo kriminālprocess tiek izmeklēts pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – par nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu lielā apmērā un 221.6 panta – par nelikumīgu tabakas izstrādājumu realizāciju nelielā apmērā.

Krimināllikuma 221. panta trešā daļa kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt šī paša likuma 221.6 pants kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Noziedzīgajā nodarījumā iesaistītajai VP amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums pildīt amata pienākumus.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd papildu informācija netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!