Foto: Valsts policija

Ziemassvētku profilaktiskajos reidos Kurzemē noformēti 33 protokoli par ziemas apstākļiem neatbilstošu protektoru dziļumu, portālu "Delfi" informēja Valsts policija (VP).

Liepājā šādi pārkāpumi konstatēti 18 automašīnām, Talsos – deviņām, Saldū – trijām, Ventspilī – divām, bet Kuldīgā – vienai automašīnai.

VP atgādināja par ceļu satiksmes noteikumu prasību, ka minimālais pieļaujamais protektora dziļums vasaras riepām ir 1,6 milimetri, bet ziemas riepām – četri milimetri.

Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 15 līdz 55 eiro, personai, kas atbildīga par transportlīdzekļa ekspluatāciju, – no 55 līdz 140 eiro, bet juridiskajai personai – no 70 līdz 700 eiro.

Reidos Kurzemē noformēti 158 protokoli par atļautā braukšanas ātruma neievērošanu, braukšanu bez tiesībām, kā arī drošības jostu nelietošanu. Savukārt mobilo telefonu lietošana pie stūres Kurzemē konstatēja astoņos gadījumos.

Laika posmā no 21. decembra līdz 26. decembrim Kurzemē likumsargi veica alkohola pārbaudes 3134 transportlīdzekļu vadītājiem, no kuriem četri bija velosipēdu vadītāji.

Liepājas pusē alkohola pārbaudes VP veica 720 transportlīdzekļu vadītājiem, no kuriem pieci atradās alkoholisko dzērienu ietekmē. Ventspils pusē alkohola pārbaudes veica 228 transportlīdzekļa vadītājiem, no kuriem trīs atradās alkoholisko dzērienu ietekmē, Talsu pusē alkohola pārbaudes veica 422 transportlīdzekļu vadītājiem, no kuriem trīs atradās alkoholisko dzērienu ietekmē.

Kuldīgas pusē alkohola pārbaudes policija veica 750 transportlīdzekļu vadītājiem, no kuriem četri atradās alkoholisko dzērienu ietekmē, savukārt Saldus pusē alkohola pārbaudes veica 1014 transportlīdzekļu vadātajiem, no kuriem četri atradās alkoholisko dzērienu ietekmē.

Vēstīts, ka alkohola reibumā svētku brīvdienās pie stūres kopumā pieķerti 93 autovadītāji, no kuriem puse bijuši vairāk nekā pusotras promiles reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!