Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki aizturējuši jaunu cilvēku grupu, kuri internetā ilgāku laiku kā starpnieki piedāvājuši nepilngadīgo personu seksuālos pakalpojumus, raksta "Latvijas Avīze".
Suteneri par seksu ar 16 gadus vecu meiteni no laukiem prasījuši 350 latus, 14 gadus vecu meiteņu seksa pakalpojumi piedāvāti par 500 latiem, bet stāšanās dzimumattiecībās ar zēniem maksājusi jau 700 latus.

Krimināllikums par nepilngadīgo iesaistīšanu prostitūcijā, sutenerismu un iedzīvošanos mantkārīgos nolūkos paredz brīvības atņemšanu no 8 līdz 12 gadiem.

Sludinājums par seksuālajiem pakalpojumiem bijis ievietots kāda interneta portāla lappusēs krievu valodā. Tās saturs skaidri norādījis piedāvājuma būtību: "Simpātiska slaida blondīne, 16 gadus veca meitene, piedāvā gūt baudu vīriešiem. Pakalpojuma cena 150 lati (no tiem Ls 50 man, bet Ls 100 starpniekiem)." Turpat bijuši norādīti "preces" tirgotāju tālruņa numuri ar starpnieku vārdiem - Ričards un Milena.

Pārbaudot piedāvājuma patiesumu, laikraksta žurnālists uzdevies par ieinteresētu klientu - uzņēmēju. Vairākas dienas ilgās pārrunās žurnālists informēts, ka piedāvātās meitenes esot no laukiem un ar viņām varot darīt visu, ko vien klients vēloties: "Manis pēc dariet ar viņu visu, kas jums patīk un sagādā baudu! Es taču viņai iepriekš nestāstīšu, ko jūs no viņas gribat. Taču būtu vēlams, lai viss notiktu normas robežās. Jūs gribat zināt, ko nozīmē "normas robežas"? Nu, lai jūs viņu nenosistu!"

Izmeklētāji jau ir noskaidrojuši, ka konkrēti žurnālistam tirgotā meitene tiešām bijusi nepilngadīga, savukārt starpniekiem, diviem rīdziniekiem, ir ne vairāk kā 25 gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!