Zemgales apgabaltiesa šodien par cietsirdību un netiklu darbību veikšanu ar nepilngadīgām meitenēm tiesātajam 60 gadus vecajam Andrim Zirnim piespriedusi brīvības atņemšanu uz diviem gadiem, sodu izciešot slēgta tipa cietumā.
Kā informēja Zemgales apgabaltiesas tiesnese Dace Skrauple, Krimināllikuma 162.panta 2.daļa, kas ir par pavešanu netiklībā, paredz sodu līdz sešiem gadiem, prokurors pieprasīja trīs gadus cietumsoda, bet piespriesti divi; līdz tiesāšanas brīdim Zirnim bija dzēstas arī iepriekšējās četras sodāmības.

Zirnis slēgtā tiesas sēdē tika tiesāts pēc Krimināllikuma 174. un 162.panta 2.daļas - par cietsirdību un vardarbību pret nepilngadīgo, kā arī pavešanu netiklībā, ko viņš 2001.gadā ilgstošā laika periodā veicis ar divām 10 un 16 gadus vecām meitenēm.

Zirnis dzīvojis ģimenē Jelgavas rajona Cenu pagastā pie kādas sievietes un viņas meitām un, izmantojot situāciju, veicis pretlikumīgas darbības ar bērniem. Apsūdzētais iepriekš bijis četras reizes tiesāts par cita veida noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!