Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Valsts policija (VP) ir pabeigusi izmeklēšanu par mantas atzīšanu par noziedzīgi iegūtu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Vienā gadījumā Kurzemes rajona tiesa lēma atgriezt naudu, proti, 95 000 eiro Norvēģijas pilsonim, taču otrā gadījumā tiesa lēma 121 515 eiro ieskaitīt Latvijas budžetā.

Noziedzīgi iegūtas naudas konstatēšana izdevās pateicoties sadarbībai ar Finanšu izlūkošanas dienestu, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Madara Šeršņova.

Likumsargi saņēma informāciju par to, ka Norvēģijā sākts kriminālprocess par krāpšanu, kā rezultātā Norvēģijas pilsonis zaudēja lielu naudas summu.

Noskaidrots, ka izkrāptā nauda tika skaitīta caur Lielbritānijā reģistrētu maksājuma iestādi, kurai konts atvērts Latvijas kredītiestādē, kas bija paredzēta Lielbritānijā reģistrētam uzņēmumam, kam deklarētais darbības veids ir kriptovalūtas tirdzniecība.

Nauda tika iesaldēta un Kurzemes rajona tiesa, pamatojoties uz Norvēģijas pilsoņa iesniegumu, nolēma naudu ieskaitīt atpakaļ viņa kontā.

Otrajā gadījumā, veicot izmeklēšanu citā kriminālprocesā, tika pamanītas aizdomīgas darbības kāda uzņēmuma kontā – ar vairākiem pārskaitījumiem kontā parādījās lielas naudas summas, kopumā 121 515 eiro.

Uzņēmuma pārstāvis ticami nevarēja izskaidrot to, kā nauda radusies – tika izteiktas dažādas versijas, taču izmeklēšanā tika pierādīts, ka neviena no tām nebija patiesa.

Arī šajā gadījumā pietika pierādījumu tam, lai naudu atzītu par noziedzīgi iegūtu un Kurzemes rajona tiesa pieņēma lēmumu to ieskaitīt Latvijas valsts budžetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!