Foto: Shutterstock
Kurzemes rajona tiesa atzinusi kāda vīrieša vainu neatļautā šaujamieroča munīcijas glabāšanā, piemērojot viņam nosacītu cietumsodu uz četriem mēnešiem.

Tiesa noteikusi, ka brīvības atņemšanas sods netiks piemērots, ja vainīgais sešu mēnešu pārbaudes laikā neizdarīs jaunu noziedzīgu nodarījumu, nepārkāps sabiedrisko kārtību, izpildīs kriminālsodu izpildi reglamentējošā likumā paredzētos un Valsts probācijas dienesta noteiktos pienākumus šā gada 8. maijā pieņemtais anonimizētais tiesas spriedums.

Kā izriet no sprieduma, apsūdzētais karjerā Kuldīgas novada Padures pagastā atrada, jeb, likumsargu ieskatā, bez attiecīgas atļaujas iegādājās, vienu rūpnieciski izgatavotu 9x18 milimetru kalibra patronu, kas pieskaitāma pie vītņstobra šaujamieroču munīcijas un ir derīga šaušanai.

Minēto šaujamieroču munīciju apsūdzētais, pārkāpjot Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma prasību, kas noteic, ka fiziskām personām ir tiesības iegādāties, kolekcionēt, glabāt, nēsāt, pārvadāt un realizēt šaujamieroču munīciju tikai ar Valsts policijas atļauju, tīši un bez attiecīgas atļaujas, glabāja savā dzīvesvietā līdz 2019. gada 3. janvārim, kad to izņēma policijas darbinieki, teikts spriedumā.

Šādi viņš izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 233. panta otrajā daļā. Par šādu nodarījumu – šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, likums kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Kā teikts spriedumā, apsūdzētais ar prokuroru šā gada 11. aprīlī noslēguši vienošanos par vainas atzīšanu un sodu, ar kuru apsūdzētais piekritis, ka tiek sodīts ar brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem. Tāpat vienošanās paredz, ka brīvības atņemšanas sods tiek noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz sešiem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!