Foto: DELFI

Par dažādiem pārkāpumiem policija sestdien notiekošajos protestos noformējusi vairākus desmitus administratīvo procesu, kā arī aizturējusi vairākas personas par dažādām neatļautām darbībām, mikroblogošanas vietnē "Twitter" informē Valsts policija (VP).

Policija sestdien ir fiksējusi gan epidemioloģiskās drošības pasākumu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai pārkāpumus, gan sīko huligānismu un alkohola lietošanu publiskās vietās, gan nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām, gan citus pārkāpumus.

Šie pārkāpumi ir nostiprināti ar pierādījumiem no ķermeņa kamerām, droniem, automašīnu kamerām un par šiem pārkāpumiem ir uzsākti vairāki desmiti administratīvo procesu. Ir arī aizturētas vairākas personas par dažādām neatļautām darbībām, tostarp par uzbrukumiem vai pretošanos policistiem. Kā norāda policija, atbildība par šiem pārkāpumiem tiks vērtēta kriminālprocesa ietvaros.

Tāpat policija arī vērtēs dažādus sociālo tīklu ierakstus, kuros tikuši paust aicinājumi uz prettiesiskām darbībām.

Policija turpina strādāt – visi iegūtie un fiksētie materiāli, informācija tiek apkopoti un izvērtēti, un identificētajām personām sods būs neizbēgams.

VP atzina, ka sestdien notikušajās aktivitātēs Rīgas centrā policijai izdevies nodrošināt sabiedrisko kārtību tā, lai izvairītos no provokācijām un masu nekārtībām.

Gatavojoties un monitorējot situāciju, izvērtējot iespējamos riskus, policijas un citu drošības dienestu darbības un resursi bija rūpīgi izplānoti un policija bija gatava rīkoties pie jebkura scenārija attīstības, norāda VP.

Jau vēstīts, ka sestdien Rīgā notika divi protesti pret Covid-19 ierobežojumiem, kas pulcēja krietni vairāk nekā atļauto 25 cilvēku skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!