Foto: DELFI

Saistībā ar pērn 12. decembrī Rīgā notikušajām sapulcēm, kurās tika pārkāptas gan epidemioloģiskās drošības prasības, gan sabiedriskās kārtības noteikumi un fiksēti citi pārkāpumi, Valsts policija (VP) piemērojusi sodus 56 personām. Kopumā piemērotās soda naudas apmērs ir 23 815 eiro, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Simona Grāvīte.

Sodi piemēroti arī juridiskām personām. Lielākais sods ir 5000 eiro, kas piemērots vairākām juridiskām personām.

Lielākā daļa lēmumu par sodiem nodoti piespiedu izpildei zvērinātam tiesu izpildītājam, ir arī samaksāti sodi. Vēl piecas lietas šobrīd atrodas tiesā, informē policijā.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka pērn, 12. decembrī, 11. novembra krastmalā notiekošajā "Lielajā brīvības protestā" pret Covid-19 ierobežojumiem pulcējās vairāki simti cilvēku, bet pasākuma norises vietā situāciju uzraudzīja drošības dienestu darbinieki.

Kā iepriekš norādīja Rīgas dome, sapulce pieteikta 25 cilvēku sastāvā ar mērķi "apzinātība".

Liela daļa sapulcē sanākušo bija ar sejas maskām, bet tās nelietoja, novēroja portāls "Delfi". Pasākumā pulcējās aptuveni 400 līdz 500 cilvēku, kas ik pa laikam garāmbraucošo taurējošo automašīnu pavadībā izkliedza saukļus "Mēs esam brīvi!" un "Mēs esam vara!", un pauda ka Covid-19 neeksistē, ka "īstais vīruss" esot bailes.

Pasākumu uzraudzīja liels policistu pulks, kas aicināja sanākušos cilvēkus izklīst un brīdināja par sodiem. Policija "Twitter" norādīja, ka strādā pēc iepriekš izstrādāta plāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!