Foto: F64

Par Covid-19 pandēmijas laikā noteikto ierobežojumu neievērošanu piektdien pie Brīvības pieminekļa aizturētas vairākas personas, apstiprināja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Personas aizturētas par ārkārtējās situācijas ierobežojumu pārkāpšanu un nepakļaušanos Valsts policijas darbinieku prasībām.

Personas ir nogādātas policijas iecirkņos. Par notikušo sāktas administratīvās lietvedības, stāstīja Gžibovska.

Latvijas Radio vēsta, ka aizturēti ir organizācijas "Tautas varas fronte" dalībnieki, kuri pie Brīvības pieminekļa rīkoja piketu pret valdības izsludināto ārkārtas stāvokli.

Sākotnēji kāds organizācijas dalībnieks uzrunājis sanākušos, kuri ievēroja divu metru distanci, tomēr policijas uzmanību sanākušie izpelnījušies, kad kāds organizācijas dalībnieks izvilka līdzi paņemto plakātu. Ārkārtas situācijas laikā ir aizliegti piketi, protesti un cita veida pulcēšanās, tādējādi sanākušie pārkāpa ārkārtas situācijas laikā noteiktos ierobežojumus.

Policija aizturēja plakāta turētāju, tikmēr citi sanākušie dziedāja valsts himnu, bet vēl kāds "Tautas varas frontes" vestē tērpies cilvēks nogūlās priekšā policijas auto. Kārtības sargi policijas automašīnā nogādāja arī šo personu, vēstīja Latvijas Radio.

Organizācijas pārstāvji norādījuši, ka kopumā aizturētas trīs personas.

Organizācijas pārstāvji norādījuši, ka kopumā aizturētas trīs personas. Tās "Facebook" profilā norādīts, ka starp tām ir arī organizācijas izveides iniciatori Valentīns Jeremejevs, kurš esot aizvest uz slimnīcu, un Roberts Raimo.

Organizācijas mājaslapā norādīts, ka tās mērķis ir "rīkot nevardarbīgas tautas akcijas, kamēr vara ieklausīsies tautas vajadzībās un tās sāks īstenot", "iet līdz galam, kamēr netiek realizētas visas mūsu prasības" un citi. Tā kritizē pie varas esošos politiķus, to lēmumus un arī vēlēšanu kārtību, apgalvojot, ka esošās varas vairākums tautu vēloties "apzagt un paverdzināt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!