Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdien, 17. februārī, par ļaunprātīgu policijas dienesta transportlīdzekļa dedzināšanu Daugavpilī aizturēts kāds vīrietis, kurš noziegumu pasūtīja. Savukārt pirms nepilna mēneša policija aizturēja arī nozieguma izpildītāju, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Lāsma Kursīte.

2020. gada 11. decembrī policija saņēma izsaukumu par Daugavpilī degošu vieglo automašīnu. Ierodoties notikuma vietā, policija konstatēja, ka tas ir VP Kriminālpolicijas rīcība esošais transportlīdzeklis.

Par notikušo tika uzsākts process pēc Krimināllikuma 185. panta 2. daļas – par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas. Šis pants kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Veicot plašas operatīvās izmeklēšanas darbības, šī gada janvārī tika aizturēts iespējamais nozieguma izpildītājs – 1982. gadā dzimis vīrietis, kurš savu vainu izdarītajā pilnībā atzīst.

Policija piemin, ka persona iepriekš bija nonākusi policijas redzeslokā saistībā ar dažādiem likumpārkāpumiem, tajā skaitā par narkotisko vielu nelegālu apriti.

Savukārt 17. februārī tika aizturēts nozieguma pasūtītājs — kāds 1986. gadā dzimis vīrietis. Veicot personas kratīšanu, tika izņemtas narkotiskās vielas nelielā apmērā – zaļganbrūna augu izcelsmes viela, kas visdrīzāk ir marihuāna. Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu – nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Policija piemin, ka pērnā gada nogalē vīrietis tika aizturēts par narkotisko vielu realizāciju lielā apjomā.

Piektdien, 19. februārī, Daugavpils tiesa lems par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu iespējamajam pasūtītājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!