Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai 2010.gada aprīlī sāktā kriminālprocesa materiālus, rosinot saukt pie kriminālatbildības kādas Rīgas internātskolas direktori par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā

Kā aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē, par pretlikumīgām darbībām ar finanšu līdzekļiem no amata atstādināta Rīgas Mūzikas internātvidusskolas direktore Maija Leipciga.

Skolas direktores pienākumus pašlaik izpilda direktora vietniece mācību darbā.

Kā informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, kriminālprocesa materiāli liecina, ka internātskolas direktore laikā no 2007.gada janvāra līdz 2011.gada janvārim, tīši un ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli, veikusi pretlikumīgas darbības saistībā ar viņas vadītajai iestādei piešķirtajiem pašvaldības budžeta finanšu līdzekļiem.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka internātskolas direktore mācību iestādes vārdā ar tās darbiniekiem slēgusi papildu vienošanās par amatu savienošanu vai blakus darbu, piespiedu formā izvirzot nosacījumu atdot viņai daļu no saņemtā atalgojuma - vismaz 40 latus mēnesī no personas. Tāpat izmeklēšanā konstatēts, ka mācību iestādes vadītāja pieņēmusi darbā arī fiktīvus darbiniekus, kuri patiesībā nav veikuši savus pienākumus, bet viņu algas tikušas izmantotas citiem mērķiem, tai skaitā amatpersonas personīgajām vajadzībām, ar to radot kaitējumu Rīgas domei vismaz 6 378 latu apmērā.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs rosina prokuratūru saukt pie kriminālatbildības internātskolas direktori par Krimināllikuma 318.panta 2.daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu - dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Saskaņā ar Krimināllikumu par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām (30 000 latiem), atņemot tiesības ieņemt noteiktus amatus uz laiku no viena gada līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Aizdomās turamajai amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums ieņemt skolas direktores amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!