Latgales apgabaltiesa, apelācijas kārtībā skatot krimināllietu par pretošanos policijas darbiniekam, kurš pildīja savus dienesta pienākumus, ugunsdzēsējam Aleksejam Ameļčenkovam piesprieda nosacītu sodu - brīvības atņemšanu uz vienu gadu ar pārbaudes laiku uz vienu gadu.
Kā informēja Latgales apgabaltiesas preses sekretārs Jūlijs Trops, Ameļčenkovs kādā 2001.gada septembra naktī jauniešu kompānijā uzdzīvoja dzelzceļa stacijas "Rēzekne-2" teritorijā, lietoja alkoholu, rupji lamājās. Divi kārtībnieki kompāniju palūdza rimties un uzrādīt dokumentus, taču to dzīrotājiem nebija, tādēļ policisti visus aicināja uz dienesta telpām, lai noskaidrotu personību.

Kompānija policijas prasību ignorēja, bet Ameļčenkovs vairākas reizes iesita vienam, pēc tam arī otram policistam, kurš piesteidzās palīgā. Kad atskanēja brīdinājuma šāvieni gaisā, Ameļčenkovs metās bēgt.

Rēzeknes tiesa pirmajā instancē apsūdzēto attaisnoja. Prokurors uzskatīja par nepamatotu cietušo - policistu - liecību, kā arī liecinieku un ekspertu atzinumus, tādēļ Latgales apgabaltiesā iesniedza protestu ar lūgumu tiesāt par nodarījumu.

Kamēr tika pieņemts spriedums, kopš likumpārkāpuma izdarīšanas bija pagājis pusotrs gads, kura laikā Ameļčenkovs citus pārkāpumus nebija izdarījis. Arī darbavietā viņš raksturots pozitīvi, tādēļ tiesa sodīja Ameļčenkovu ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu, uzskatot, ka sodu var izciest nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!