Foto: F64
Pagājušajā sestdienā, 12. februārī, Jelgavā trīs vīrieši uzlauza ārduvis un iekļuva kādā privātmājā, kur izsakot draudus saimniekam, nolaupīja dažādas mantas. Pirmdien visi trīs tika aizturēti, un kriminālprocesa ietvaros nākamajā dienā viņiem ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Kā informē policijas pārstāve Dace Kalniņa, vēlā sestdienas vakarā Jelgavā trīs vīrieši, uzlaužot kādas privātmājas ārdurvis, iekļuva iekšā un, piedraudot ar nazi, izteica draudus mājas saimnieka veselībai un dzīvībai, kā arī nodarīja viņam miesas bojājumus un nolaupīja dažādas mantas – apģērbu, apavus un mobilos tālruņus.

Par notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas par laupīšanu. Nākamajā dienā aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu policisti aizturēja 1974., 1978. un 1983. gadā dzimušus vīriešus, kuri jau agrāk ir bijuši tiesāti par līdzīga rakstura likumpārkāpumiem.

VP piebilst, ka policistiem izdevās atgūt daļu no nolaupītajām mantām.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!